Tuesday, December 27, 2011

TOP 10 malaysia google search . wow !

Asalamualaikum semua :)

hope you guys enjoy la time cuti sekolah ni kan . memandangkan jiha pon dah nak masuk sekolah 
semula . yaaa ! one week more . then i will be a senior also i face the biggest exam that i had on all my 
life . dalam masa cuti ni jugak la jieha banyak pergi holiday ke sana ke sini . fuh ! seriously , i'm tired . 
haha ! tapi enjoy jugak okay , then this week , jieha akan fly ke Langkawi untuk hantar my
only brother . okay ! back to the story , jiha ternampak something time tertaip 'TOP 10' ,
time tu nak cari top 10 kpop hits song 2011 , then terkeluar la this word "TOP 10 MALAYSIA GOOGLE SEARCH" . dengan senang hati jiha bukak , memang banyak la list dalam carian tu . then i'll see this ,
maybe carian korang dulu ada dalam list ni kan .



yang atas ni adalah carian yang paling banyak bagi kategori related people . yang jiha tick kan tu adalah
carian jiha yang termasuk dalam list ni , yang paling banyak carian adalah bruno mars di tempat pertama . woww ! ilove BRUNO MARS :)

then paling favourite jiha adalah seperti yang dibawah ni . 
sebab jiehaa suka blog-walking kat blog-blog orang . macam menjelajah la jugak . hihi



okay , yang atas ni pulak carian untuk blogger , yang jiha tick tu adalah blog yang pernah jieha blog-walking
well , kalau korang nak tengok dengan lebih lanjut tentang carian , korang boleh pergi dekat sini je (klik dekat sini)



okay . enjoy your view .. :) 




Thumbs up untuk post ni

Wednesday, December 7, 2011

visitKOREA 2012 :)

hey peeps*


macam mana hari korang semua ? baik ? kalau tak , moga-moga hari korang  baik dan dilindungi oleh-NYA aminnn :) . dah baca tajuk post kat atas . jiehaa saja nak review benda ni sebab jiehaa nampak iklan ni masa layan cerita cinderella stepsister dekat TV2 lepastu dorang buat contest untuk join visit korea 2012 . masa tu tak pikir apa dah , terus amek phone dan jawab soalan kuiz tu . hadiah ? mestilah melancong ke korea , lagipun tu lah tempat idaman jiehaa . bukan apa , sekali sekala pergi ke tempat orang , apa salahnya :D . hihi , dengan itu , jiehaa mintak-mintak lah menang kan . hihi *poyo jap* .. kalau korang rasa nak usha-usha sebentar . boleh la pergi ke link ni ( VISIT KOREA ) untuk keterangan lebih lanjut okay :) . ni untuk preview dalam link tu la ..




ni untuk home dia saja , yang dah dihighlightkan tu , tu adalah link yang kalau korang nak klik la . . macam-macam boleh tengok ..



nampak tak yang ada highlight kaler pink tu ? tak nampak , klik la gambar tu . yang jiehaa highlight kan tu adalah seoul , tempat yang jiehaa nak sangat pergi . cita-cita tinggi tu , tapi insyaallah , kalau ada rezeki , dapatlah jiehaa ke sana , harap-haraplah .. that's all . macam promote pulak kan . actually , jiehaa promote untuk diri jiehaa sendiri tapi kalau korang pun suka , tak apa la .. jiehaa lagi suka . hihi .. okay , that's all for today . harap cita-cita jiehaa tercapai ye . aminn :) 


Thumbs up untuk post ni

Tuesday, December 6, 2011

DIAM

kenapa , kenapa dan kenapa ? aku dah malas dengan semua ni . please , jauhkan semua ni .. aku TAK SANGGUP . kerana apa ? kerana KAU ! jangan seksa aku lagi , jangan buat apa-apa berkaitan dengan aku . aku rasa macam diperbodohkan , yes ! i did the wrong choice , but neverminds , semua nya adalah pengalaman


pengalaman mengajar erti pengorbanan *betulke quotes aku ni*


i'm sorry for doing this . really in the BIG mistake , 

LOVE ? 

i still to find what means by LOVE ?

any answer :) 



*p/s : maaf , aku tengah moody , yaaa ! phone berkecai , aku tak kisah pun , nak contact sape lagi !?

Thumbs up untuk post ni

Friday, December 2, 2011

wish for something

morning peeps*

okay , still morning .. and i just woke up , sorry . bukan malas tapi foolish problem aku yang buatkan aku ni macam something like in misery . sedih kan ? dalam a few weeks ni , i try nak jadi who am i like past , tapi kenapa kenapa dan kenapa ? kerap sangat muncul dalam ingatan aku . okayy . i'm fully be grateful yang foolish problem aku ni tak kena time aku tengah face a big exam or anything yang boleh buat hidop sengsara . alhamdulillah :) . but , he the ones who change me than who i am , but why ? okay , betul cakap orang jangan mengharap pada yang tidak pasti . okayy . dalam aku terperuk dengan foolish problem aku ni , i wanna say thanks dekat my close family also friends yang bagi semangat dekat aku . without them , i may be not like now .. *sigh* .. 

then , dalam masa tu jugak .. banyak benda yang aku buat nak hilangkan masalah ni , tapi semuanya ujian . and i should accept it . alhamdulillah because i can feel how the love hurt is . someday , i wish for the right guy who will be my first and last love . *wish* .. okay . yang paling tak tahan , bangun dari tidur , first thing yang aku ingat is his face , how bad it is ? , nak tidur pon ingat dia , and yang paling teruk , even sesaat , always remind me of him , kadang-kadang tension jugak bila jadi macam ni , but its all about lesson *ambik pembaris ketuk kepala aku* . okay .. i have the right to choose my own life .. *fuhhhh* . 



pic kat atas ni , menggambarkan apa yang terjadi kat aku sekarang . doakan aku dapat kebahagiaan aku balik even bukan dengan orang yang sama :')

Thumbs up untuk post ni

Wednesday, November 30, 2011

makan angin sampai kembong perut :D

hey peep* .

again ? HAHA ! harusslaaa entry lagi . hehe , kali ini entry aku nak citer pasal kisah aku gi jejalan makan angin , amboi ! mesti kembong perot aku kan asyik makan angin je . HAHA ! joke okayy . memandangkan aku ni masih dibelenggu masalah yang berpanjangan . fuhhh ! i hope i can face it walaupun untuk jangka masa yang lama . merawat luka hati ni mungkin perlukan masa walaupun dalam hati masih tersimpul rasa cinta dan sayang tu  . dan sebab tu lah aku nak berjalan-jalan supaya aku tak terlalu dibebani masalah ni . lagipun mungkin dia bahagia dengan kehidupan solo dia sekarang . ???? . kenapa aku letak tanda soal ? cuma aku je tahu maksudnya . hurmm . okay , banyak sangat menyimpangnya cerita aku ni  . okay , a day lepas kenduri , family aku decide nak makan angin sebelum pulang ke teratak di sungai besar , and adik aku dengan bangganya ajak ayah aku pergi Pusat Sains Negara , okay , dalam perjalanan tu aku rasa adik-adik aku sekali dengan aku lelap dibuai mimpi . haha ! maklum lah , kepenatan masing-masing . hihi ~ then sampai dekat tol karak , ayah aku dah siap sedia bangunkan askar-askar dia yang tengah nyenyak tidor kat belakang  . kitorang pun dengan lemau , bangun la jugak .. hihi ! walaupun , tengah mimpi terbang-terbang . HAHA ! opps ! haha . lepastu , ayah aku terus bagi GPS dekat aku sebab nak suruh aku cari jalan pergi Pusat Sains Negara tu , DONE ~ kitorang pun ikot la apa kata MAKCIK GPS tu , dia suruh 'masuk kiri' kitorang masuk , dia suruh 'masuk kanan' kitorang pon follow , kadang-kadang rasa menyampah jugak dengan MAKCIK GPS ni , asyik membebel je kejenya . HAHA ! so dalam MAKCIK GPS tu membebel , akhirnya sampai la ke destinasi . yes ! my mom keluar terus pergi beli ticket and kitorang pun menjelajah la dalam tu . macam-macam ada , tapi sorry cuma aku dapat tangkap gambar OPTIMUS PRIME je , sebab masa tu kamera phone aku ade 18% . ouchh ! sampai lupa nak caj kan , nak taknak terima je la kan . okayy . 







besar jugak kan ? okay , yang ni je dapat aku bagi kat korang . lepastu perjalanan kitorang disambung untuk pulang ke sungai besar lagipun , my mom ada kerja , so takley nak jalan lama-lama , agak sedih jugak tapi apa pun . best sangat and enjoy , dapat la lupakan masalah aku sekejap . and now , aku dekat rumah aku , i'm back with my foolish problem . hurmm , and satu keputusan yang mengejutkan . so . doakan aku terus bahagia okay m walaupun tanpa ada insan yang bernama lelaki disisi :( ,. BYE 

Thumbs up untuk post ni

A HAPPY WEDDING DAY ACHUU ~

hola semuaaa ~ hari ni misi aku nak post banyak banyak . HAHA ! berapa banyak ? tunggu je la ekk . hihi . okay , first of all , aku nak congrates dekat diri aku yang tak reti reti nak cabar diri menangani LOVE PROBLEMS . ouchh ! so proud of me .. -jerk- .. and thanks jugak dekat dia yang buat aku sedih okayy . . walaupun aku ni ikhlas sayang dia , tapi , nak buat cam mana .. terima je la kan .. back to the story , pada 27112011 , bermula lah episod baru dalam hidup mak su aku . dia dah pun sah bergelar isteri dan bertambah la keluarga kitorang , congrates achuu ~ dorg dah bernikah pada 11112011 . pandai jugak maksu aku pilih tarikh . HAHA ! tapi yang sedih nya masa dia nikah family aku tak pergi sebab ayah aku busy , so terlepas laa . and dorg bersanding pada 27112011 . so dapatlah tengok maksu aku ni di MAKE-OVER kan . hehe .! pape pun tahniah kepada my maksu cheah and paksu shah .. semoga berbahagia hingga ke anak cucu .. :)






*p/s : sorry , gmbar tak berapa terang .. banyak sgt 'cameraman' so , tangan asyik tersiku ngn org je :)


Thumbs up untuk post ni

Tuesday, November 22, 2011

luahan hati

hey peeps*

what about today ? hmm , aku bukan dalam mood yang baik . again ? :'( .. aku tak tahu nak cakap apa , semakin hari aku nak lupakan , semakin cepat je dia muncul .. entah la , aku tak nafikan yang aku masih sayang dia . our relationship ? masih tergantung . mungkin dia dah bahagia dengan orang lain kot , kalau macam tu , biarlah dia bahagia walaupun aku yang terpaksa sedih .. okayy , i just wanna say that yang aku masih sayang dia . thats all ..
                                                                                                                                     
Thumbs up untuk post ni

Monday, November 21, 2011

thanks to CIK AURA @ KAK ZILA

afternoon peeps*

sorry sebab entry sebelum ni asyik nak touching je , btw dah okey sikit kot *KOT* 
hari ni i feel happy sebab blog dah TRANSFORM into new world ( bukan transformer okay walaupun movie favourite :P ) first of all , terima kasih dekat tuan diri (blog cik aura) iaitu kak zila or senang sikit cik aura la sebab orang kenal dia dalam facebook dengan nama tu je . sorry kak zila , promote akak jap . hehe ! okayy , back to the point , aku nak berterima kasih dekat dia sebab dia dah setting baekkkkk punyerrr blog aku , yang penting header yang menjadi impian aku dah pun aku dapat , thanks again kak zila sebab tolong saya :) .. okayy , just tengok je okay transformer aku ni :D


Thumbs up untuk post ni

Saturday, November 19, 2011

TERIMA KASIH

hey*

sorry for the stupid mood . semakin lama mood aku semakin hilang , i don't know why ..

biar je lahh kan . nak buat macam mana , aku terima dengan hati yang ikhlas 


awak

TERIMA KASIH sebab buat saya sedih


TERIMA KASIH sebab bagi harapan palsu dekat saya

   TERIMA KASIH sebab buat saya sayang awak

TERIMA KASIH sebab awak dah buat hati saya tak percaya janji lelaki

TERIMA KASIH sebab awak permainkan perasaan wanita lemah macam saya   

dan TERIMA KASIH sebab awak mampu bertahan untuk saya , saya tak pernah mintak untuk jatuh hati kepada awak , tapi semua takdir , dan saya redha apa yang jadi dekat saya , selama ni awak cakap sayang hanya dari mulut , bukan dari hati . dan TERIMA KASIH sebab saya dah dapat pengajaran dari semua , saya tahu ada hikmah semua ni , bukan senang saya nak lupakan awak , nak benci awak apatah lagi .. mungkin saya akan cuba DELETE awak perlahan-lahan dari minda saya , dulu awak pernah sendiri cakap awak taknak saya berubah hati , tapi kenapa akhirnya awak yang berubah .. rindu dan sayang selama ni cumalah lakonan ? kalau awak fikir macam tu , tahniah sebab lakonan awak hebat .. hebat sampai buat saya percaya , buat saya sayang ... mungkin kali ni saya jadi bodoh , tapi mungkin dengan kuasa ALLAH S.W.T , awak akan terkena macam yang saya kena , tapi yang penting , saya tak pernah menyesal sayang awak , tapi saya mungkin pelik kenapa awak jadi macam tu .. 'I LOVE YOU','SAYANG AWAK' semua tu hanya dekat mulut kan ? yang penting , TERIMA KASIH untuk semuanya .. 

Thumbs up untuk post ni

Tuesday, November 15, 2011

learn from something

dah lebih one week , dia tak mesej , tak call 
what happen ? that is playing on my mind ..
like i did the BIGGEST mistake to him
hmm ~ i never thought it could be like this
aku dah cuba but my mind always reminds me about him
aku taknak jadi bodoh , but apa yang aku fikir 
saya cuma sayang dia .
yaaa ! thanks for doing me like this 
u treat me this way  ,
sorry , i admit yang saya ni takde perasaan
saya tahu awak baik sangat dengan saya 
but .. 
i'm speechless when i want to say about you 
my hope that our relationship will never last 
:'(
okay , fine . 
takde apa yang boleh dicakap 
my lips already clammy ..

i wish for nothing 

*p/s : ya allah , kuatkanlah hambamu ini dengan pelbagai ujian yang telah engkau berikan 
kepadaku , sesungguhnya aku hambamu yang lemah .

and i will miss this anniversary :'(




Thumbs up untuk post ni

Monday, November 14, 2011

Allah Memang Sengaja ~ Up To Mu

Allah Memang Sengaja ~ Up To Mu

click link kat atas untuk baca . hope enjoy okeyy :)

*p/s : i still love him the way i did yesterday :'(

Thumbs up untuk post ni

Saturday, October 15, 2011

B.O.S.A.N

*sigh*
penat sesangat 
sebab apa ?
entahlah ..
yang ye nye otak aku je yang penat
mana taknya , seharian aku berhempas pulas study 
*akhirnya nanti aku lupa balik apa aku study*
aish ! sedih betul laa .
 -> nakmenangisguling-guling<-

derrrrr ~adha ku kayshah
  ayat aku amik dari kumpulan R2 masa raja lawak
hihi . big of fun :D 

tapi bila bosan dah menguasai diri 
macam-macam aku buat 
KARAOKE , ONLINE , KACAU ORG
sampai aku betul-betul naik bosan

*memang naik bosan dah pun*

dan berakhirlah kebosanan aku
daaaa ~ KBAI 

*p/s : entah apa-apa , merapu tak tentu pasal je aku niy ... 

Thumbs up untuk post ni

bila BOSAN menguasai diri


Thumbs up untuk post ni

Thursday, October 13, 2011

i'm tired enough

today
i've been stucked by my paper . ouch !
i regret enough . see ?
erghh ! next time i posted to put more on my revision 
*yaaaa ! there will be no more next time*

actually
i have to post manage my time better ..
i'll have to change a little bit 
*derrrr ! whatever~~~*
now , i had swollen eyes due to lack of sleep
'overnight'
its a lesson for me
yaa , last minute preparation ..
easy right ?
yaa ! easy to be the murky ones
damn ! hate it 

and now 
standing in front of the tv
to give more extra power on my eyes 
*sorry dad ! i like to waste my time on it*
- just laugh -

the last , 
i'm tired enough to be like this ..
how can i change into new world
more mature and new enviromental
so
the answer is , i have to wait about a year to fulfill it
-> i wish <-



Thumbs up untuk post ni

Wednesday, October 12, 2011

aku menyesal gila weyhhh !

PADAN MUKA aku !

tu lah perkataan yang sekarang melalut dekat otak aku (ehh ! apa aku kesah !? )
aku taktaw nak kata apa dah niy tapi aku teruskan jugak

hari ni menyesal gila . erghh !
bak kata orang pengajaran nama nya tu *eh orang diamlahh !! *
semangat datang tapi bila dah terdesak bukan semangat
padah namanya ..

fine ! hari ni aku exam , and something yang aku tak expect aku bole
tak sempat siap . urgh !
sedihh giler niyy :'(

mula-mula exam hati dah berkobar-kobar nak jawab betul-betul
 ye la , angan-angankan .. semua boleh 

yang penting aku nak menangis puas-puas sekarang
tak kisah la apa nak jadi . 
nak study pun , otak dan jiwa tengah mengacau nak main masak-masak kat kepala otak
aku niyy


*p/s : maaf sebab ayat aku agak kureng ajaqq .. sebenarnya otak tengah serabut sangat .. hope boleh setel cepat masalah aku ni 




Thumbs up untuk post ni

Saturday, October 8, 2011

final EXAM .. ohh exam

 hey peeps :)
*senyum di bibir terukir tapi dalam hati , takde sape yang tahu*

actually..
dah berapa hari jadi macam orang yang wayar otak putus ..
HAHA ! *kelakar ke*->kalau tak kelakar jangan gelak<-
tapi nak taw jugak kenapa kan ?

huh !
bile penyakit M melanda diri memang tak dapat nak kata apa la.
semua bende tak jadik kan ?

M A L A S

tulah M yang disebutkan 
agak seriau la tengok perkataan tu
entah bila dapat lesen R kan..

from that word 
aku dapat satu kejutan (buat-buatlah terkejut) iaitu 
EXAM 
ouhh ! bila dia dah main cak-cak memang agak tegak la bulu roma 
macam mana korg rase tengok movie hantu yang bole buatkan
korang seram sejuk
macam tu la bila nak hadapi exam

but 

aku nak hadapinya dengan hati yang tenang 
takmau kelam kabut
lagipun satu masalah yang aku tak boleh lari
LAST MINUTE PREPARATION
dah tak boleh nak elak
dari dulu sampai sekarang
macam mana nak berubah ni ?
tepuk dada tanya selera =.='

aku nak jadi macam kawan-kawan aku yang lain
dorang boleh berjaya
kenapa aku tak boleh ?
yang pasti 
aku dapat jawapannyer
semua tu atas kita sendiri
perubahan bermula dari diri kita sendiri
hope sangat semua ni dapat motivate aku
untuk mencapai kejayaan yang aku impikan

that's all
but the reality is....



*p/s:harap dapat jawap exam minggu depan dengan semampu yang boleh . aminnnnnn :)


Thumbs up untuk post ni

Thursday, October 6, 2011

not READY to FACE it

evening all :)
where i want to start ? at the finish line maybe ? heyy ! i want to start but NOT finish yet !
such a damn ! 
sorry for the speaking , i'm not quite enough as you , but i'll try :)
sebenarnya ( aish ! tadi speaking bukan main , niy lain pulak )
hehe ! actually , my mood tak berapa nak seimbang , disebabkan byk wayar kat otak ni tersalah sambung 
HAHA ! 
oke , back to the point , sebenarnya otak niy tengah berligat fikir pasal macam-macam , dengan MUET nya , 
exam nya lagi . wooishh ! really tired :(
about muet , besok(07102011)
ada speaking test *patotlah cik adik niy speaking bukan main*
actually , minat english since sekolah rendah lagi , taktahu la macam mana bole terminat , tapi
ada jugak la kawan tanya mcm mana aku boleh "pandai" dlm
english niyy , but my answer simple je , "entah lah" , simple kan ?
terasa jugak macam nak show off but , tak nak lahh , it's not myself .
tapi bila naik PPU niy , change to muet , lagi pun muet niy banyak cabang , a little hard ,
but , kene banyak rujukan dan latihan .
so , doakan lah aku besok ye .. 
wish me luck ok :)

then ,
aku terfikir pulak pasal exam yang bakal main cak-cak dengan aku . ouh ! i not ready yet sayang ! .
tapi salah sendiri jugak * tu la , ngadap pesbuk je kejenye , kan 

Thumbs up untuk post ni

not READY to FACE it

evening all :)
where i want to start ? at the finish line maybe . hey ! it's already start , not FINISH yet !!
take a note okayhh :D .. 
sorry for that stupid joke .. 
sebenarnya ( aish ! tadi speaking bukan maen , skrg laen pulak ) 
sebenarnya , my mood memang tengah tak seimbang disebabkan otak yang tengah
ligat berfikir nak perah idea yang tak tau mana nak cekau . no no no ! 
dengan MUET nya , after that dengan big big exam *final exam jer* 
so , yang sedang bermain difikiran ialah mula-mula pasal muet 
besok (07102011) bermulalah test utk speaking .
memang la mula-mula rasa macam nak show off , yela , favourite subject , actually
minat english , dr form1 until form5 , tapi dah naik PPU niy , MUET ? a little hard . but ,
kena banyak kan rujukan dan latihan , so i will never give up !
wish me luck oke ? aminnn ..

then,
pasal exam yang bakal main cak-cak minggu depan . aduh ! serius , memang tak ready lagi
tapi apakan daya , salah sendiri ! * tu la , org suruh belajar , ngadap pesbuk aje kejenye , kan dah kene
--> sambil buat mata terkedip-kedip (konon-konon comel la macam hello kitty tu) <--
memang sah la wayar otak bakal tersimpul , kejap masuk subjek ni , kejap masuk subjek tu . memang mendidih la otak aku ni . so , disebabkan perangai aku yang suka sangattttt last minute tu ,
bersedia la tengok aku kacau org . haha ! nak taw sebab apa ? masa tu
dah kelam kabut nak baca buku , taktahu pun apa yang masuk dalam otak , 
apa lagi la , ada je idea jahat aku niy . HEHE ! 
walaupun aku macam niy ,look like i'm relax right ? 
tapi dalam hati tiada siapa yang tahu .
TAKOT GEMURUH BENGANG SEDIH
semua ada . 
but , aku tetap nak capai pointer over 3 and above .. 
chaaiyok ! chaiyok !

actually , the truth is , i'm not ready to face it but i had to ..
*menangis berguling-guling*






Thumbs up untuk post ni

Monday, October 3, 2011

eeeeei ! tolong laaaaa ..

hello u guys , new entry , new vision . HAHA ! apa vision hari ni eyh ? urm , nak jadi singa jap laa *NGAUMMMMMM* . nak taw sebab apa ? huhu ! mood tunggang terbalik , bukan terbaik tapi terbalik. apa-apa pun setakat niy bole la handle lagi .( ouch ! migrain come back .. ) . kadang-kadang sakit hati jugak , tapi try la cover kan, takmau la tunjuk-tunjuk sangat . aishh ! HAHA ! masalahnya , ada something wat aku pelik sesangat . nak taw ape ? punya la selama niy bahasa macam gadis sopan *angkat bakul jap yer* , tetiber mulut jadi laser gegiler . aish ! ::nape kao jiehaa? ceciter ceciter:: ehh ! dah tak boleh cerita la , sebab memang lain sesangat . aku fikir jugak , mana la pengaruhnya *sambil kening aku terangkat-mata pandang arah kekanan(cuba buat-cuba buat) HAHA ! -------> letak tangan didada mata keatas <-------- . ehh ! yang penting aku nak berubah , dulu takde la macam niy .. cuba untuk cakap dengan bahasa yang lebih elok .. chaiyok ! chaiyok !



*p/s: peer influence .. try to be honest :)

Thumbs up untuk post ni

Saturday, October 1, 2011

need a shoulder to cry on

heyy . sorry sebab pakai terjah je . hmm,
Thumbs up untuk post ni

Thursday, September 29, 2011

i can't be perfect as yours ..

asalamualaikum , for the first , i want to apology about my writing first , sorry if i'm mistaken while using this into my new entry . i didn't have intention to 'SHOW OFF' but i'm used to when the condition would be like this = =' .. i actually want to express what I latency for this , since to be a PRA-U students , it seems like many changes to myself , . friends ? hmm , sorry , I CAN'T BE PERFECT AS YOURS friends :'(
Thumbs up untuk post ni

Friday, September 23, 2011

no title :)

aku sayang dia sangat-sangat , today(23092011) a very happy day for me , aku dapat hangout dengan dia

<3  iloveyou dear <3

Thumbs up untuk post ni

Friday, September 16, 2011

hang out together at BNO :)

Hai semua :) , new post , new entry , new vision . HAHA ! joke okee ? . fuh ! , rasa happy jugak ye hari ni , sebab jiehaa dapat hang out with my bestfriend . hehe ! apa-apa pon , enjoy la with them .. hehehe . syg koranggggg ~~


drive la sangat :)

cik atiqa and cik jiehaa

adek-beradek angkat cik jiehaa n cik anies

besties forever

adek-beradek angkat .. heeee~~


*p/s : gembira untuk menyembunyikan sedih dihati :"( , miss him .. thanks to atiqa and ainil for make my day happy always , u're my besties forever .. :'(

Thumbs up untuk post ni

Saturday, September 10, 2011

Berdua Bersatu :)

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

p/s : aku rindu dia sangat2 , , ermmmm T_T ..
Thumbs up untuk post ni

Sunday, September 4, 2011

genap setahunn . LOVELOVE :)

hey sayang :) .. HEHE ! ( T_T) . jangan tertipu dengan perasaan jiehaa ni ye .. sori sebab jiehaa niy suka memendam perasaan .. HUHU ! papepun dengan tarikh hari ni (04092011) aku bahagia walaupun hati aku sedih .. hmm . tapi taknak tahu la .. yang penting aku bahagia dengan tarikh niy .. KERANA tarikh ni aku tak dapat lupakan dia , KERANA tarikh ni jugak la , buatkan aku rasa pahit manis dalam bercinta niyy .. thanks abang :) .. bermula tarikh niy , bermula lah segala-galanya tentang hidup aku dan dia , permulaan perkenalan di laman FACEBOOK sehingga hari ni .. lamaran yang aku takkan lupa .. HEHE ! malulahh sayee *menggedik jap* :p .. HAHA ! aku harap hubungan ni berkekalan *aminnnn* .. that's all guys :)  have fun for this eid ..




p/s : aku sayang dia sangatsangat , dah seminggu tak contact aku , rindu dia .. hurmm :) *dia busy*


Thumbs up untuk post ni

Sunday, August 14, 2011

gitar dan kamera :)

blurpp ! alhamdulilah :) . hehehe . maaf la tiba-tiba jiehaa macam ni . almaklumlah sejak masuk bulan ramadhan yang mulia ni , malam je mesti kenyang .. sampai penuh perut ni (= =') HAHA ! apa-apa pun , ada something yang jiehaa nak share pulak kali ni .memandangkan jiehaa dengan adik-adik sekepala (gila-gila) kitorang dah declare nak beli GITAR . so , adik-adik aku ditugaskan untuk meng'USHA' apa-apa yang patut (gitar) dekat mana-mana port yang patutlah . HEHE ! dengan tulus dan ikhlasnya , kami akan ambil gitar tu bulan depan . port yang dikenal pasti (selayang MALL) . tak dapatlah nak ambil gambar yang REAL punya , so buat gambar niy je la . HEHE !






and the last , tah bile nak tercapai pon taktaw . HAHA ! just wait and wait :)


HEHE ! niy je la dari aku .. usha and comment yaww :)



Thumbs up untuk post ni

Wednesday, August 10, 2011

i'm not very good enough !

hai semua .. apa khabar ? sori la kepada yang sudi jenguk blog jiehaa niy , sebenarnya jiehaa dah lama tak buat entry baru .. yaa ! no idea actually .. HEHE ! kebanyakan nya busy , busy and busy .. busy with my mr.Panda , and assignment . HEHE !
Thumbs up untuk post ni

Saturday, July 16, 2011

kegilaan pada DOMO ..



assalamualaikum semua .. fuhh ! 
dah lama jugak tak buat entry baru kan . sorry la kepada yang sudi menjenguk blog jiehaa yang tak seberapa ni kan .. hehe ! hari ni mungkin bagi jieha hari yang happy dan juga hari yang sedih . hurmmm :( . takmau lah citer pasal cerita yang sedih , jiehaa nak happy jugak . HAHA ! iloveit . HEHE ! .. sebenarnya hari ni jiehaa nak buat entry pasal ke'GILA'an jiehaa pada something . mungkin bagi korang dah boleh agak kan .. hehe ! mestilah semua pasal DOMO .. hehehe ! jiehaa tak tahu macam mana boleh terjebak dalam dunia kartun ni . haha ! tapi yang pasti , jiehaa menjadi pengumpul tegar DOMO . aduhh ! sampaikan kawan-kawan sekolah panggil jieha 'DOMO' hahaha ! tapi jiehaa tak kisah . sebab itu menunjukkan diri jiehaa yang sebenar and tak copy orang lain okee . in the other , BE YOURSELF ! . hehehe .. tapi korang tengok la hasil pengumpulan barang-barang DOMO milik jiehaa ni . HEHE ! jangan jealous ok kepada yang minat sangat dekat DOMO tu .. 









Thumbs up untuk post ni

Tuesday, June 14, 2011

cinta book . hehe ! :)




assalamualaikum . hehe ! rasa happy menusuk ke jiwa hari ini tak tahu kenapa , tetiber nak tulis entry . woow ! semangat nyer . HAHA ! hari ni semua pasal kawan aku lah , aku cerita pasal boyfie aku yang aku dah kenal lama . HEHE ! perkenalan yg tak terjangka dari mukebuku ,. HEHE ! rasa bahagia sangat , dia asyik sebut-sebut sal cinta muka buku . last2 , aku tanya , tajuk lagu ke ? and dia ckp ye . ouhh ! ketinggalannya aku . HAHA ! takper2 .. then , hari ni jugak (14062011) , aku balek dari sekolah then terus terpacak dekat depan lappy , cari lagu cinta mukabuku , finally jumpa jugak . HEHE ! lirik-lirik dia tu . hehe ! suka2 .. apa-apa pun , malas nak cerita lebih2 .. I LOVE YOU my sayangs :) ..
Thumbs up untuk post ni

Monday, June 13, 2011

Pengalaman mengajar aku lebih dewasa

assalamualaikum .. agak lama jugak aku tak buat entry baru kan ? hurmm .. entahlah , sejak akhir-akhir ni , takder idea pon nak buat . so , aku biarkan blog aku sampai bersawang * labah-labah dah beranak-pinak kot * aku taktahu nak cerita apa sebenarnya tapi pengalaman membuatkan aku lebih dewasa . mematangkan aku .. ya ! mungkin dulu aku masih berfikiran seperti kanak-kanak walaupun umur dah agak lanjut *no mood for this stupid joke*  . aku cuba tenangkan diri aku aku seberapa mana yang boleh , namun aku tewas jugak . aku tak mampu nak hadapi semua ni , aku terlalu sayangkan seseorang sampai aku sendiri lupa tentang diri aku sendiri . memang benar kata orang , cinta itu buta , apa yang dilalui ketika bercinta , semua nya kenangan manis yg tak dapat kita lupakan , adakalanya kita sakit hati tapi apakan daya , kerana sayang , apa yang ada di depan mata semua nampak bagus walaupun salah .. itulah kelemahan kita .

aku pernah sayangkan seseorang , dialah pembakar semangat aku bila sedih , dan dia jugalah yang memberi aku semangat dalam apa yang aku hadapi . namun semua tu macam dah tak bermakna , aku masih sayangkan dia seperti dulu tp nak buat mcm mana jika hati dah tawar . mungkin kesilapan aku jugak , dan mungkin
kesilapan dia . tapi mulut aku tak pernah lekang dengan perkataan "MINTA MAAF" . aku sedih bila dia
buat mcm tu . tapi nak taknak kita terima je la

aku cuma nak cakap , kalau aku berkesempatan untuk berhadapan dengan dia . aku akan cakap 
aku sayangkan dia , walaupun mungkin kami tak akan berhubung or whatever . 
ya ! memang senang untuk jatuh cinta , tapi untuk melupakan , bukan senang .. kenyataannya , aku  tahu dia
takkan tahu kebenarannya , tapi biarlah aku sendiri yg pendam apa
yang aku rasa . aku taknak menambahkan rasa sakit hati walaupun pada hakikatnya
hati aku memang tengah sakit :'( ..




 * ya allah , tenangkanlah hati hambamu ini *











Thumbs up untuk post ni

Tuesday, June 7, 2011

Hanya kamu -> my Mr.Right ....

asalamualaikum , agak lama juga tak buat entry baru , maklumlah , sejak masuk sekolah sebagai pelajar PRA-U ni , agak sibuklah . tapi bila dah lama-lama ni baru ada idea nak bercerita . HEHE ! kali ini aku masuk dengan entry baru , about myself , my love and my life . aku cuma nak kongsi kegembiraan saja , dulu pernah aku buat entry pasal my Mr. right yang dah hilang dalam hidup aku , but now , HE'S BACK . apa yang aku suka sangat sebab dia datang balik dalam hidup aku . i'm so happy . tak sangka kan , even dah lama tapi dia still sayang aku dan , aku rasa aku bertuah sangat . i just wanna say that . I LOVE HIM so much ! thanks abg , ceriakan hidup sayang balik .


Thumbs up untuk post ni

Wednesday, May 11, 2011

saya minta maaf .. saya terlalu sayang awak :(

Hurmm .. apa aku nak story ek ?? dah bersawang otak aku fikir pasal benda ni . cuma kadang-kadang aku tak tahan nak hadapinya ..aku mengaku bukan senang nak lupakan seseorang yang pernah kita sayang dan memang senang jugak kita nak sayang seseorang tu .. entry kali ni aku nak luah kan apa yang aku pendam selama berbulan-bulan lamanya . semua pasal dia . . dia yang aku sayang , yang aku rindu , cuma tak berkesempatan nak cakap kat dia . bukan apa , aku takut aku yang bertepuk sebelah tangan .. semua pasal dia selalu aku ingat . cuma dia ? entahlah . aku malas nak cakap lebih-lebih . . aku tak sangka yang aku akan sayang dia . masa awak tak contact saya , saya rindu sangat .. kadang-kadang saya cemburu tengok kawan-kawan saya bahagia dengan BF dorang , tapi saya tak kisah pun sebab saya bahagia bila dorang bahagia , tapi saya lagi bahagia bila awak ada macam kita dulu .  untuk awak , "saya minta maaf .. saya terlalu sayang awak" ..
Thumbs up untuk post ni

Tuesday, April 26, 2011

how to describe myself now ?

first of all , i just to tell you that before i go through with my story that nobody's perfect . right ? i don't know why i'm being so stupid . it's about between me and him , we have been couple for 6 month but maybe we doesn't meant to be together . i accept it . but what i want to share is i'm still love him until now . i don't know why . i tried to forget him but it doesn't work . i miss all about him . before this we lost contact for a month but he came back . i don't know why but he really look alike that nothing happen between us . it hurt right ? but i have to face it . i admit it that i really love him , but nothing change between us . i want to be alone , but he came to my life again . if i change back  time before i met him . i really don't want to know who he is . but is all faith . we have to accept it . that's all . sorry for my english , still in learning . i do to try my best for my writing . hmmmmm ..




Thumbs up untuk post ni

Friday, April 22, 2011

aku nak PLAYBOY PERFUME ni !

asalamualaikum . hehe ! hari ini entry jieha pasal apa yang jieha nak . nak tau ? cuba tengok kat "someday" list tu .  tertera 'Playboy perfume' kan .hehehe ! sebenarnya aku nampak perfuma ni , start aku jalan-jalan ngn kawan aku . Tiba-tiba mata terfokus la dekat perfume ni , mula-mula aku tak pandang sangat . last-last ada lambang playboy . hahh ! amek kaw ! terus rasa nak . dia ada 3 jenis , play it lovely , play it sexy dengan play it spicy . aku malas nak cakap banyak , korang usha je lah gambar-gambar perfume ni .








-yang atas ni 'PLAY IT LOVELY' ,perfume kegemaran aku-

Thumbs up untuk post ni

Thursday, April 21, 2011

nak KECIK . XXXXXS ! :)

assalamualaikum . hari ni entah apa mimpi aku nak buat entry yang kurang pandai ni . hahaha ! *gurau je* . dekat sini aku cuba la nak rahsia kan something . whatever it is , aku tetap nak jugak kurangkan . itu adalah muktamad . jangan pulak ada yang cuba hasut aku menjamah macam-macam jenis makanan . haha ! bukan apa , aku teringin pulak tengok orang lain cantik-cantik tapi aku tak . bukan aku tak terima takdir Allah tapi kita cuma mencegah sahaja . aku teringin tengok orang fesyen macam-macam tapi aku tak boleh . bukan la tak boleh cuma kalau nak berfesyen tu macam tak kena jer . huh ! apa-apa pun aku nekad untuk kurangkan . lagi pun aku dah pasang niat masa sekolah , sebelum aku sambung belajar , aku nak extra slim . hehehe ! sebab nanti kat tempat belajar tu ramai yang handsome. haha ! apa la aku ni , orang pergi belajar aku pergi cari boyfriend . haha ! "udah jiehaa jangan mimpi" hahaahah ! hope project ni berjalan dengan lancar . doakan aku oke . chaiyok chaiyok jiehaa 





*p/s : aku nak macam ni > extra:kaki panjang . extra:tinggi . hehe ! angan-angan <








Thumbs up untuk post ni

Tuesday, April 19, 2011

Rasa Sayang . Love it :)

asalamualaikum . hehe ! apa khabar semua . diharap sihat-sihat lah yer . hari ini tiba-tiba ada semangat lagi nak buat entry . hehehe ! apa-apa pun terima kasih lah kepada sumber inspirasi entry ni iaitu Encik Ahmad Suhaimi Alif or aku gelarkan dia my Mr.Panda . hehe ! sori la ye yunkk . hehe ! saja nak buat you popular dekat blog i . entah lah . lepas dia contact aku balik . happy sangat-sangat . maklumlah . sebulan menghilang , aku pon serba salah nak contact dia ke tak . tup tup , he's back , masa tu .. Allah je yang tau perasaan aku , sebulan kehilangan dia buat aku terseksa sangat . kawan-kawan aku semua tahu apa yang aku rasa . aku terima kasihlah jugak dekat kawan rapat aku yang faham situasi aku macam mana . - you tau sebulan i rindu fon i tak berbunyi ringtone u - setiap orang aku set ringtone berbeza . cuma yang aku tertunggu-tunggu lagu You belong with me-taylor swift . hmm . masa tu tercari-cari bila phone nak bunyi lagu tu . tapi , aku hanya mampu sabar je lahh . even aku rasa sedih tapi pada masa yang sama penuh rasa bersalah . tak semena-mena . hari bertuah la bagi aku . dalam bilik aku , tiba-tiba main lagu tu . mula-mula aku pelik jugak - tercengang jap - bila fikir-fikir balik , terus aku bangun then lari macam nak masuk pertandingan marathon kot . haha ! my mum pun pelik tengok anak dia macam tu . - hyperactive sangat - . so , tengok kat phone , tertera nama 'younkK^_^' . senyum punya lebar la jugakk . haha ! sayang kamu . hehehe ! tapi sekarang dia makin busy , kalau contact pun hari biasa jarang la , tapi setiap minggu mesti contact . haha ! what i miss about him ? ? aku rindu suara dia , aku rindu dia usik aku . kalau usik jer , mesti aku merajuk takpun buat taktahu . hahaha ! status aku dan dia . haha ! biarlah rahsia . macam tajuk lagu siti nurhaliza pulak . heheehehe !apa-apa pun , i still love him , tapi kalau dah takde jodoh , aku faham dan aku terima . mungkin Allah dah menetapkan jodoh yang lebih baik buat kita . that's all sayang .<3 u !



Thumbs up untuk post ni

Monday, April 18, 2011

bila POST aku takde title

hahahaahahhahahah ! gelak je kerja aku kan . hahah ! tapi sebelum aku lupa ASALAMUALAIKUM
:) . hehe ! tu la akibatnya suka sangat sampai salam pun lupa nak bagi . maaf ye semua . hari ini entah apa mimpi aku nak buat post lagi , bukan apa . memandangkan post aku tiada title . mesti korang akan cakap aku ni akan mula merapu tak tentu pasal . hahaha ! bukan apa . memandangkan aku overnight semata-mata nak mencantikkan blog . cantikkk kerrrr ? yeuwwww ! langsung tak kan . tambah buruk lagi ader la . hehehe ! okeee . kali ini i just want to say that i am happy . happy sebab aper ? aku dapat pergi shopping . akhirnyeeeeee ! setelah dijanjikan oleh my mum . kami pun pergi . agak rambang mata la jugak . nak pilih yang mana . tapi my mum stay cool jer tengok anak dia sekejap ke sana sekejap ke sini nak pilih baju . adoi ! aku yang tulis entry ni pun bila fikir-fikir balik aku pun agak pening memikirkan gerak geri aku tadi . hahaha ! huarghhhhhhhh ~ jam suda menunjukkan pukul 1.45 pagi . overnight ! nytez all . tidur awal takut pagi mata macam panda . hehehehe !

kejap-kejap . apa kaitan post aku yang takde title niy dengan tom and jerry ? pelik-pelik je aku ni . eishh2 !


Thumbs up untuk post ni

Friday, April 15, 2011

DSLR: kamera kegilaanku

asalamualaikum . helo helo helo ! apa khabar semua blog-walker ? hehehe ! diharapkan semua sihat-sihat belaka ye - alhamdulillah - hari ni tiba-tiba semangat lain macam jer . hehe ! cuba kalau aku rahsiakan benda ni ? lagipun buat apa aku taip kalau aku tak beritahu . entah apa-apa kan ! haha ! hati da berbunga-bunga nak cerita ni . yes yes yes . 1 2 3 go ! hahaha ! jangan marah jangan marah . sabar ye . tadi aku keluar town then tak semena-mena aku ternampak ada sorang mamat hold kamera dia . then aku usha sampai terteleng-teleng kepala aku . hahahaah ! mana taknye , kegilaan aku pada DSLR makin menjadi-jadi . apa lagi aku balik rumah . haaa kau ! laju tak laju la aku bawak motor . haha ! *  ingatlah orang yang tersayang* hahahahaha ! balik-balik . semua family aku ada kat rumah ., apa lagi . duduk relax jap sambil buat muka special effect . hehehe ! aku tengok parents aku tengah tengok tv . aku mulakan perbualan . hehe !

aku : mama , ayah .. along nak kamera boleh tak ?
ayah : kamera apa ? bukan dah ada kamera ?
aku : kamera lain . DSLR . mcm pakcik z***i . boleh la boleh la ! *sambil buat muke cute*
mama : boleh je , tpi ada perjanjian la ye 
aku : boleh boleh , yakin bisa dong . 

hahaha ! apa lagi . perjanjian dimetarai la . cuma tunggu masa nak je . haha ! hati da berdebar-debar . fuh ! sabar je la . cemburu jugak bila tengok orang yang dah ader kamera DSLR ni . tapi apa yang penting .SABAR . ni lah kamera yang jadi idaman aku NIKON DSLR D3100










that's all la kawan-kawanku . like and comment oke . <3 u all !
Thumbs up untuk post ni

bila hidup kembali SINGLE

good evening semua . eyhh ! lupa asalamualaikum . hehehe ! apa la aku ni . hari ini aku sebenarnya tak tahu nak storymory apa dengan korang . tapi finally aku terfikir nak buat story ni kat korang . tapi jangan fikir aku jiwang pulak ye . yang penting , sebelum  korang baca entry ni cube tengok wishlist yang kat bawah tu . "BOYFRIEND" disabled kan ? mesti korang da rasa kan lumrah hidup couplecouple ni . jangan tipu la kalau budak zaman sekarang tak melalui zaman cintan-cintun ni . takper-takper . hahahaahhaha ! apa-apa pun I'M BACK TO SINGLE finally . tak sedih tak juga gembira tapi entahlah aku nak describe diri aku apa sekarang .  bila aku tengok orang couple ni . nak jugak tapi bila aku fikir balik aku da malas sebenarnya . so serabut la you ! hahahaha ! sejak single ni ramai la jugak yang ada masuk daun tapi semua aku jawab aku nak berkawan je buat masa sekarang ni . so demand la jawapan tu . hahahaha ! ada jugak mamat yang aku terpaksa pura-pura happy bila dengan dia , sekurang-kurangnya tak adala aku bagi harapan dekat dia . lagipun aku makin pelik . kenapa dorang boleh tibe-tiba "fall-in-love" dengan aku . padahal aku ni tak ada la cantik sangat . jujur maybe !? . hehehe ! but . ops ! ops ! aku tak angkat bakul sendiri oke . cuba ulang gaya aku cakap tadi . tak mungkin aku angkat bakul oke . selepas hidup aku kembali single ni . banyak la jugak perubahan antaranya , phone aku da jarang berbunyi . yelah , sebelum ni , pagi petang siang  malam berbunyi , ada la jugak rindu waktu tu . tapi . jeng jeng jeng ! rahsia la sebabnye . then , da jarang topup . kalau tidak . hari-hari topup . yela call punya pasal . sanggup berhabis duit nak topup kan . satu lagi yang paling aku rindu . dah takde orang nak ucap "good morning" dekat aku . bila nak tidur "good nite" and dah takde jugak la orang yang nak ambil berat bila aku tengah sakit . apa-apa pun aku memang rindu dengan semua tu . sedih la jugak sebab nak lepas ni tak lalui dah semua tu . kalau ya pun , kita takkan jumpa orang yang sama . tak semua orang sempurna .




Thumbs up untuk post ni

Wednesday, April 13, 2011

hangout yang tak terjangka :))

asalamualaikum semua . hehehe ! lama jugak tak buat entry baru . tapi takde la baru sangat sebab ada la beberapa minggu lepas or senang cerita sebulan la jugak . hahaha ! banyak betul simpang cik jiehaa ni kan . jangan marahmarah , nanti cepat tua . senyum ok . senyum itu sedekah . banyak pahala nya , cik jiehaa pun akan cuba senyum jugak lah * tersenyum sorangsorang  * jangan fikir cik jiehaa gila pula ye . hari ini happy jugak la sebab dapat keluar dengan dua orang jantung hati cik jiehaa . oops ! bukan boyfriend ye . my girlfriend . cik siti and cik ainil . dapat la keluar dating dengan dorang and lepaskan rindu and jugak lepaskan geram buli dorang . hehehe ! maklumlah , sejak sekolah lagi dorang memang kuat kena buli dengan cik jiehaa . kiteorang pon dah declare as adik-beradik . aku diberi panggilan along because aku lahir dulu , then angah iaitu cik ainil sebab dia lahir bulan 9 and lastly cik siti la . kami panggil dia adik . that's us . hehehe ! perangai semua cam giler-giler tapi bukan gila ok . hehehehe ! apa-apa pun kami la the best . hahahah ! okay okay , hari ini kami hangout samasama , macammacam tempat kitaorang pergi , shopping then pergi makan-makan dekat kfc . hehehe ! yang penting . cik siti la yang bayar . haahah ! kesian dia , tu la akibat kena buli dengan cik jiehaa . then aku terfikir nak pergi hantar phone kesayangan aku masuk klinik . ye la . phone aku ni da macam uzur sikit . apa lagi aku pergi bawak dia masuk klinik la . terpisah la dengan aku selama 2 jam . haha ! hasilnya . baru semula seperti aku pakai mula-mula dulu


jangan fokus pada NAMI , fokus pada phone tu . sut baru tu kan :)


heheheheheh ! apa-apa pun aku suka sut baru phone aku tu . maklumlah , mula-mula uzur , da dapat sut baru , berbunga-bunga lah hati aku . then ,  cik jiehaa ajak cik siti dengan cik ainil pergi shopping new shoes . hehehe ! first of all . thanks dekat cik siti sebab dia yang pilihkan . yelah  cik jiehaa kalau shopping rambang mata dibuatnya . apa-apa pun cik jiehaa appreciate pilihan cik siti . hehehe !


that's all . cik jiehaa rasa enjoy sangat . hehehe ! cik jiehaa rasa mengantuk lah pulak . jam dah menunjukkan pukul 1.30 . heheheheh ! asalamualaikum .
Thumbs up untuk post ni

Thursday, April 7, 2011

- coretan merapu -

HEY HEY HEY  ! siapa di sana . boleh saya bantu . hahaha ! tah apa-apa aku ni . mengarut je lebihkan ? *angguk cepat* . hehehehe ! akhir-akhir ni aku da semakin bosan duduk kat rumah . tak tahu la kenapa , maybe takde apa yang nak dibuatkan . yang aku tahu online , online dan online . uish ! sungguh BOSAN . hehehe ! wahhh ! tak semena-mena boleh pulak online sambil basoh motor then terfikir pulak nak buat entry baru . hehe ! tp yang sedihnya tengah-tengah basoh motor hari nak hujan pulak . huuuuuuuuu ! tapi tak apa lah , hujan itu rahmat biarkan ia turun membasahi bumi ALLAH s.w.t ini . sejuklah pulak rasa nya bila angin menderu . hehehe ! masa ni macam-macam aku fikir . tentang hidup aku dan semua yang berkaitan dengan aku . cuma yang paling aku ingat adalah Encik A *bukan nama sebenar* . masa ini aku still keseorangan lagi . entahlah . mungkin rasa sayang itu buatkan aku ingat dia . aku harap dia pun sama . so , KITA ENJOY ! hahaha . melalut aku sampai , habis la . tapi takper . melalut aku masih boleh dicontrol lagi . hikhik ! . apa yang penting . aku happy dengan hidup aku dan aku tak menyusahkan orang lain . pada masa yang sama , aku nak berterima kasih kepada kawan-kawan aku yang sudi ada disaat aku susah dan senang . sayang korang ketatketat .



 buat korang yang aku sayang
 cik ziera
cik atyqa
cik zela
cik ainil
my Encik A*bkn nama sebenar*





-i love you unlyy sayang-

mood : happy,sayang,sedih,gilerrr

Thumbs up untuk post ni

Wednesday, April 6, 2011

- tumpang bahagiee -

pernah korang tumpang bahagia untuk orang yang korang sayang ? tipu la kalau korang tak pernah rasa langsung . maybe korang tahu apa yang aku rasa sekarang . kalau tak rasa tu maknanya aku syok sendiri lah ya *not in mood for this stupid joke * hurmm . aku tak tahu la aku nak describe diri aku apa sekarang . nak kata couple . ya . tapi aku sendiri pon tak pasti pasal diri aku . mungkin aku terlalu jahat kerana tak katakan perkara yang sebenar . mungkin juga perangai semulajadi aku yang kuat memendam . apa yang aku nak cerita terjadi dalam hidup aku . aku bukan terlalu terdesak cuma aku boleh menjadi pemerhati dari jauh . takkan aku nak memalukan diri aku kan . suka-suka cakap kat orang aku suka dia . sorry bukan style aku ok . aku rela sakitkan hati diri aku sendiri demi kebaikan aku sendiri . aku tak kesah orang cakap apa . aku dah sebati dengan menyakitkan hati dan perasaan aku sendiri . entah la . kadangkadang aku tak dapat detect diri aku sendiri ni macam mane . not in mood nak gelakgelak . apa-apa yang aku tahu pasal dia semua aku record . bukan dalam nota ok . but in my memory . hah !? sampai macam tu sekali , cuma kadangkadang ada masa aku akan tibatiba emo tak tentu pasal aku akan benci dia . kadangkadang jugak aku akan tibatiba sayang kat dia . hah !!! rasa macam buang masa jer semua tu . tapi bila aku fikirfikir balik . biar la dia gembira dengan kehidupan dia dengan orang yang dia sayang . aku just tumpang gembira jer untuk dia . mungkin dia bukan untuk aku . walaupun aku dengan dia selalu contact tapi perasaan tu tak mungkin akan terpadam macam tu . aku engt first tima masa dia komen aku . masa tu pasal line lembab . fuhh ! engat lagi tu . masa tu tak terfikir apa-apa pun . so . nama pun perasaan nak taknak . aku biar je lahh . lastly , aku nak cakap . aku rela jadi pemerhati dari jauh jer . aku taw dia mungkin takde perasaan yang sama macam aku . biar lah korang nak cakap apa-apa pun yang pasti aku takkan dan tak pernah akan beritahu pasal semua ni sebab aku tahu perasaan tu akan hilang jugak satu hari nanti * mintak-mintaklah * . that's all .
Thumbs up untuk post ni

Monday, April 4, 2011

- no title -

kali ni apa yang aku nak buat dengan entry aku ye ? hurm , entah la . tibatiba aku tefikir nak buat pasal hidup aku . dalam banyakbanyak lelaki yang aku jumpa . tak kenapa dia je yang aku ingat and aku fikir . bila korang baca mesti korang pelikkan ? hehehe ! tapi entahla . sejak dua menjak ni . lepas aku break off ngn dia sebulan yg lepas walaupun tak cukup sebulan lagi . sejak tu . semua yang aku buat macam tak kene , mana-mana aku pergi , aku ingat dia . sampai kalau aku tengok cousin aku sendiri aku ingat dia . terukkan ? maybe aku sayang sangat kat dia sampai asyik teringat je . aku pernah cuba untuk lupakan dia , tapi takboleh . sebelum tu aku dengan dia tak contact langsung , tah tibatiba . minggu lepas . dia contact aku . masa tu aku tak expect apa-apa tapi aku  GEMBIRA . masa tu jugak aku boleh senyum panjang . ceria semacam . sampai kawankawan ngn family aku pelik . haha ! aku rasa dia lah yang kembalikan jiehaa yang asal . sejak tu , aku memang ambil berat pasal dia , dia pon sama . dia lagi faham aku , dia tahu apa yang aku minat , apa yang aku suka . aku mengaku aku memang sayang dia . pasal aku dengan dia sekarang . itu rahsia . bia kami je yang tahu . huhu ! cuma doakan kami bahagia . (": .

-just for u my Mr. A - 

Thumbs up untuk post ni

Saturday, April 2, 2011

- coretan seharian yang gilagila :) -

hari ni adalah hari kedua dalam bulan april . huhu ! da dekat setengah tahun kan ? tak sangka masa cepat sangat berlalu . rasa macam baru semalam je dilahirkan *chewwwahhh* sebenarnya birthday aku bulan 6 . saja wat kejutan jap . heheh ! tapi tak terkejut pon kan . lalalalaalal ~ NO COMMENT ! aku bukan ape , saja wat gempakk jer lagipun da masuk bulan baru . dalam kalendar islam masih lagi rabiulakhir samasama lah kita meraikan kalendar islam ye . masa 1st april ada pulak yang terjah aku *aprilfool* . sebenarnya kita tak boleh sambut sebab tu bukan budaya kita . samasama lah kita renungkan . hehehe ! yang aku tak puas hati bila abang angkat aku pergi kejutkan aku dengan jiwang karatnya . hahaha ! *khas buat encikfitrihonam* - p/s: bkn name sebenar - hahahaha ! kau lah abang aku yang paling sengal * statement baek punyerrr . jgn mara yer =p  * hehehe ! lagi satu dengan adik aku yang sengal . sedapsedap je kenakan aku . lastlast , kena ceramah agama dengan aku . terdiam terus . hehehe ! . apa-apa pun tu je aku nak cerita . demamdemam ni pulak aku sanggup mengadap PC . huhuu . hheheehe ! doakan aku sihat oke . sayang korang :)) 
Thumbs up untuk post ni

Wednesday, March 30, 2011

- kenangan waktu sekolah . rinduuu ! -

pic kita sebagai kenangan . cerita kita sebagai ingatan . sayang korangg !

nie ketua kelas a.k.a siamang . hehehe ! jgn mara nizam =)



heheheh ! miss budak2 niy 
dgn member baek ku ! topek n cty *yg depan tu bukan ye*
budak2 gooya . hahahaha ! =)









Thumbs up untuk post ni

- just think and renung-renungkan -

heyheyheyhey , AKU TAK PERCAYA CINTA !  hehe , so bad kan this statement ? haha ! sebenarnya tu la perasaan aku , da lame aku fikir semua ni masakmasak , aku da malas nak couplecouple ni . bukan apa , lebih banyak keburukan dari kebaikan , apa-apa pun sebenarnya lebih banyak keburukan selain dosa yang bertambah-tambah . aku berfikir berdasarkan pengetahuan dan pengalaman aku sendiri . yela , masa mula-mula nak involved dalam couple-couple ni , kita tengok org bercinta , kita pun nak tumpang sekaki . masa tu memang tak fikir apa-apa pun kan , yang penting hati kita nak jugak bercinta . then sampai kita berjumpa dengan org yang betul-betul "sayang" kita .sorry , kene highlight kan . sebab rasa kelakar orang boleh sayang kita tiba-tiba . bukan tak boleh sayang tapi sayang tu boleh bagi makan anak orang ke ? bukan aku nak cakap apa , straight to the point oke . umur kita yang masih muda ni dan kita pon still belajar , sebenarnya tak sesuai . tapi itu ikot pada masingmasing la . yang aku cakap ni pun berdasarkan pengalaman . terpulang pada individu sebab itu hak masingmasing . aku just nak nasihatkan je la adik-adik yang baru berjinak-jinak nak couple tu , baik tak payah la . tunggu la da stabil , hidup pon oke , da ad kerjaya , masa tu korang nak bercinta , bercinta la sangat , makwe keliling pinggang pon takpe , tp jgn pulak bila da kerja , sebabkan cinta semua nya hilang , kerjaya hilang tah kemana . takmau okey ? akak nasihat jer . cehhh ! akak u . hahahahah ! bila lama-lama akak couplecouple ni , akak dah terfikir , bila bercinta ni jugak , korang mesti habis banyak duit semata-mata untuk orang yang korang "sayang" . nak call lagi , nak mesej lagi , sampai ada yang sanggup  topupkan pon ada . ish2 ! tapi yang topupkan tu , ak tak pernah oke . fikir watpe kita nak topupkan orang , duit kita nak topup sendiri bukannye ade pon . kan . kan . kan ? so , tak payah susahsusah nak topupkan . bila tanya semua sebab sayang la . sayang tak semestinya boleh menjamin . pasal cinta jugaklah sampai belajar pon tah kemana . ada jugak orang couple tp sebab couple tu la dia bersemangat nak belajar . ada tu memang ad tapi percent nye sikit jer .1% je kot ? . tapi law korang boleh bahagikan . tu terpulang pada korang . bagi aku apa yang penting adalah cinta kita kepada ALLAH S.W.T . sepatutnya korang janganlah menangis sebab orang yang korang sayang , menangis sebab bf/gf curang la . korang menangis la kerana takut dengan azab ALLAH S.W.T . couplecouple ni sebenarnya menjurus kepada penzinaan . walaupun korang kata tidak tapi sebenarnya ada . baca la hadis ni dan renung-renungkan .

Daripada Abu Hurairah r.a katanya, Nabi S.A.W. bersabda :

“Sesungguhnya Allah Ta’ala telah menetapkan nasib anak Adam mengenai zina. Tidak mustahil dia pernah melakukannya. Zina mata ialah memandang. Zina lidah ialah berkata. Zina hati ialah keinginan dan syahwat,sedangkan faraj (kemaluan) hanya menuruti atau tidak menuruti”

Hadis kedua; Daripada Abu Hurairah r.a., dari Nabi S.A.W. sabdanya:
“Nasib anak Adam mengenai zina telah ditetapkan. Tidak mustahil dia pernah melakukannya. Dua mata, zinanya memandang. Dua telinga, zinanya mendengar. Lidah, zinanya berkata. Tangan, zinanya memukul. Kaki, zinanya melangkah. Hati, zinanya ingin dan rindu, sedangkan faraj (kemaluan) hanya mengikuti atau tidak mengikuti.

 demikian lah , korang cakap korang tak buatkan tetapi zina juga mempunyai maksud dari sisi lain . bagi aku , korang baca dan renung-renungkanlah .jangan takut kalau bf/gf korang hilang , tapi takutlah dengan azab ALLAH S.W.T . akhir kata , semua ini terpulang kepada individu sebab itu hak masing-masing . kita pon tak boleh tolak keinginan tu cuma berfikir sebelum bertindak .

 
 
Thumbs up untuk post ni

Tuesday, March 29, 2011

- aku SAKIT -

Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

Thumbs up untuk post ni

Monday, March 28, 2011

- kegilaan KOREA a.k.a K-POP -

persoalan pertama yang keluar dari kepala otak aku ni . kenapa aku minat korea and also lagu-lagu dia ? hahaha ! jawapan aku mudah jer , aku SUKALAH . hehehe ! sejak akhir-akhir ni aku makin pelik , ramai pulak yang suka suki perli aku , entahlah . hahaha ! aku mula start jadi gila pasal ni masa first time aku tengok muka mamat-mamat ni kat tv . masa tu ak tak expect apa-apa pun , tapi agaknya dah jodoh kot , terus pandang and jatuh hati . hahahahahaaha ! tulah aku layan k-pop . satu lagi pasal lagu korea ni . tak banyak orang faham, . oke . tu lah masalh nya . tapi bg aku senang jer . g kat google , cari translation english then tengok . kadang-kadang aku jiwang dengan lagu korea ni . hehehe ! so jangan ingat aku tak faham k .

mamat-mamat nilah yang buat aku mula jatuh hati kt k-pop



then , bermula dari situlah , aku minat dengan banyak drama korea . sampai sanggup download lagi . minat punya pasal . lama-lama depan lappy pasal nak download pon aku tak kesah sampai mak aku pelik . ada masa aku tak berganjak langsung dari depan lappy tu . eish2 !

he's beautiful
cerita yang paling aku minat . hahah ! terpesona ngn jung yong hwa a.k.a kang shin woo dalam cerita ni . handsome pulak mamat ni .

marry me mary 


Dream High


Dream High , ni adalah drama kesukaan aku . cerita pasal budak-budak sekolah muzik , ada masa cerita ni kelakar jugak . hehehe ! yang penting aku sukakan JINGUK a.k.a TAECYON 2pm .




Thumbs up untuk post ni



Nieylsa Jiehaa own copyright 2012-2013